Hur ska jag tänka när jag väljer badkläder?

Okategoriserade
Solen och värmen har äntligen kommit till Sverige och för de flesta är det kanske dags att investera i lite nya badkläder. Att hitta något som sitter bra och som man känner sig någorlunda bekväm i är inte altid så lätt. Det finns ett stort utbud av olika badkläder. Bikini, tankini och baddräkt som alla har olika modeller och passformer. I detta inlägget tänkte jag ge er lite tips på hur man ska tänka när man ska välja något att ha på sig på stranden.
Till att börja med så ser vi alla olika ut. Om du ska ha bikini eller baddräkt beror egentligen inte på hur du ser ut i kroppen utan vad du känner dig bekväm i. Du kan ha bikini oavsett om du har storlek 36 eller storlek 50. Det viktiga är att du själv trivs.

Bikinibh

Det finns bikini både med och utan bygel. Vissa är mycket känsliga för att ha bygel på sina bhar men oftast funkar det på bikini. Anledningen är att man inte har på sig bikinin lika länge som en vanlig bh. 

Om du lätt känner av bygeln är det viktigt att du ser till att få en kupa som är tillräckligt stor. Blir kupan för liten kommer bygeln trycka på bröstkötlarna och du kommer att få ont. Det är dessutom viktigt att bikinin sitter åt över bröstkorgen så att den inte kan åka upp eller ner. Får du en för stor omkrets redan från början kommer bhn inte att sitta stilla utan du får gå och dra i den. En bikini töjer sig alltid ungefär en halv storlek. Det är därför bra att den sitter åt ordentligt från början.

Fullkupa eller balkonett?

Oavsett om du är stor eller liten i bysten kan du ha både fullkupa och balkonett. När du väljer en balkonett är det viktigt att storleken blir rätt. Det är när du väljer en för liten kupa som det känns som att brösten ska åka ur kupan. Vet du, vi får alla små kärlekshandtag över bhbandet. Oavsett storlek så finns dom där, vi är skapta så 😉 Så glöm att dom sitter där och rocka din bikini som du är!

Bikinitrosor

Det finns ett stort urval av bikinitrosor att välja mellan. Låga trosor, höga trosor, boxertrosor, trosor med ben på osv. Det viktigt är att du väljer en modell som passar just din kroppsform.

ViktrosaViktrosor är en trosa som passar de flesta. Du kan vika den upp och ned efter hur hög du vill ha den. Denna trosa passar både till dig som vill ha en låg trosa och till dig som vill ha en hög trosa. 

Maxitrosa– En maxitrosa är en trosa som är hög i midjan. Damellas maxitrosa går upp till naveln och har ett snyggt rynk på magen som ger dig en slankare siluett.

Lagomtrosa– Damella har även en lagomtrosa som är sådär lite mellanhög. Detta är också en trosa som passar de flesta kroppstyper och är otroligt skön.

 

Även här är det viktigt att tänka på att badet töjer sig. Välj en storlek som sitter åt så att den inte blir hängig över rumpan när den har töjt sig. För mer information om baddräkt och tankini läs vårt inlägg Tankini eller baddräkt? 

Hoppas att detta ska vara till hjälp när du ska välja badkläder!