6 enkla tips till att få dina badkläder att hålla längre – en guide i hur du tvättar din baddräkt!

Guider

Har sommaren varit fylld med sol och bad i pool, hav och sjö? Då blir oftast badkläderna slitna i sin form och färg. För att undvika onödigt slitage är det viktigt att man tar ordentligt hand om sina badkläder. Det finns många viktiga saker som man behöver tänka på, vi på Maxmode guidar dig rätt!

1. Skölj ur!

Oavsett om du bara har solat eller badat en kort stund, så är det jätteviktigt att tvätta sina badkläder både före och efter användning. För att få bort kemikalierna från solkrämen, dessa kan nämligen skada tyget, är det viktigt att du även duscha innan du badar. Efter en heldag i sol och bad ska du skölja ur badkläderna direkt i kallt vatten, utan medel. Det kalla vattnet gör att saltvatten, klor och sand avlägsnas från baddräkten och elasticiteten bevaras. 

Vi på Maxmode rekommenderar dig som ofta badar i klor och salt, exempelvis vid aktiviteter såsom vattengympa, att köpa en klorresistent baddräkt som skyddar mot klor och salt. 

2. Sola inte direkt efter bad!

Efter en skön simtur längtar man snabbt upp till solen och värmen igen, men sanningen är att blött bikinityg inte ska utsättas för solljus. För att hålla baddräktens fina kvalitet rekommenderar vi dig att först ligga en stund i skuggan innan du utsätter badkläderna för direkt solljus igen. 

3. Skydda din baddräkt!

En baddräkt och bikini slits såklart vid användning, men för att förhindra noppor och slitage efter en dag på sandstranden är det bra om man alltid sitter på något mjukt. Försök att alltid tänka på att ha en handduk under dig när du sitter ner, du kan även ha en sarong eller annat strandplagg över dig för att skydda tyget. 

4. Tvätta rätt!

Låt oss tala kring detta om hur man egentligen ska tvätta sina badkläder. Vi rekommenderar alltid våra kunder att tvätta sina baddräkter och bikinis för hand. Vänd badkläderna ut och in och fyll upp handfatet med kallt vatten samt ett tvättmedel som är framtaget för just fintvätt. Låt kläderna ligga en liten stund och skölj sedan av dem ordentligt igen med kallt vatten. 

5. Vrid aldrig ur vattnet!

När du har tvättat klart dina badkläder för hand, är det viktigt att tänka på att aldrig vrida ur vattnet ur badkläderna. Detta sliter otroligt mycket på tyget och gör att det kan missformas. Lägg istället badkläderna i en handduk och rulla ihop, tryck istället ut vattnet försiktigt. Rulla sedan ut baddräkten och låt sen plantorka på en handduk, undvik att hänga upp dem då det gör att tyget töjs ut. 

6. Torka rätt!

Som vi tidigare nämnt så trivs inte en blöt baddräkt i direkt skinande sol. Därför ska du heller aldrig torka dina badkläder utomhus i solen. Tyget kan både blekna och missformas, vilket vi absolut inte vill med de vackra badkläderna. Det allra bästa är att låta bikinin lufttorka i skuggan eller inomhus där det är svalt och torrt. 

 

Vi på Maxmode hoppas att dessa tips kan vara till stor hjälp till dig. Har du några andra funderingar så är du varmt välkommen in till någon av våra butiker, eller rådfråga oss via mail!

 

Underkläder