BH-guide – Välj rätt BH-Storlek och modell

Guider
Att välja rätt bh är inte alltid det lättaste. Vissa vill ha en som pushar brösten uppåt, andra vill att dom ska lyftas in från sidan och någon vill att de ska se mindre ut. Hur du än vill att de ska se ut, är det inte alltid så lätt att hitta en bh som passar just dina önskemål. 

Det vanligaste felet man gör när man ska prova ut en bh är: 

  1. Du tar en bh som du tycker ser bra ut (utan att tänka på vad den egentligen har för funktion)
  2. Du tar bara med en storlek in i provhytten.
  3. Om/eller när bh:n är för liten i t.ex kupan så gör du så att du går och hämtar en bh med en större omkrets. (och du har säkert spänt på det innersta hyskan ;))

Vad är det för fel med det? kupan blev ju också större tänker du nu. Eller hur?

Självklart blir kupan större när du tar en större omkrets. Men du har ju dessutom fått en större omkrets. VIlket resulterar i att nu är dessutom omkretsen för stor och du kan antagligen dra ut bandet flera cm från ryggen. Du har alltså förlorat allt stöd. Det finns inget som håller upp bysten förutom axlarna. Dessutom kommer nu kuporna att åka upp och sätta sig på brösten istället för under. VIlket är fuktansvärt obehagligt.

Så här skulle du ha gjort.

1. Fundera lite över vilken funktion din bh ska fylla. VIll du ha en push-up eller minimizer?

2. Om du är osäker på storleken, och inte har någon som hjälper dig, ta med flera kupor och omkretsar.

3. Om kupan skulle vara för liten, ta samma omkrets (om den är lagom vill säga) men en kupstorlek större. Och spänn alltid på den yttersta hyskan!

Så om 70E är lagom i omkretsen men liten i kupan, då tar du en 70F. Tänk på att en bh ska sitta hårt runt bröstkorgen! Bh:n ska självklart sitta skönt, men du måste också tänka på att den är som obekvämast när du står och provar den första gången. Den kommer senare att töja sig lite.

 

Ett annat sätt att prova ut bh på är att mäta sig fram. Mer information om hur du mäter för att få rätt bh hittar du i våran storleksguide.