Bh med eller utan vaddering?

Guider

Fråga: Kan ni se om modellen har en vadderad eller ovadderad bh på sig? 
Svaret hittar ni längst ned i inlägget. 

Många kunder som kommer in till våra butiker är skeptiska till bhar som är ovadderade. Endel tror att en bh ovadderad inte ger lika bra stöd som en vadderad bh. Men hur är det egentligen, vad är skillnaden mellan en ovadderad och en vadderad bh? 

BH

Formen 

En vadderad bh är lite ”hårdare eller stummare” i materialet eftersom den ju är tjockare. Det innebär att en vadderad  bh ger en rundare form åt brösten. Här är det mer bhn som formar brösten och inte tvärtom.

En ovadderad bh däremot är ju mycket ”mjukare” och mer följsamt i materialet. Vilket då istället innebär att här är det brösten som formar bhn. Många upplever att när man får på sig en ovadderad bh så blir brösten spetsiga. Men jag lovar att när ni har använt den några gånger så kommer den att mjukna och runda till sig. Ett knep är att prova med en tröja över. Då ser du formen mycket bättre som i 9 av 10 fall ser spetsigare ut när man står utan tröja än när man fått på sig en tröja.

Ser brösten större ut med vadderad BH?

Detta är nog den vanligaste myten när det kommer till vadderade bhar. Men så behöver det absolut inte vara, Självklart är det ju så att om du väljer en bh med en kudde i (en push-up bh) så ser brösten större ut. Men oftast så är våra bhar så tunt vadderade att det inte är något som bygger på och gör att brösten ser större ut. Vi har till och med en bh som är vadderad men som har minimizer effekt. 

Vad ger bäst stöd, en bh med eller utan vaddering?

Vilken bh som ger bäst stöd beror egentligen helt på hur bhn är uppbygd. Som en del av er kanske har hört så finns det ju olika uppbyggnader på bh. Här kommer tre olika exempel.

T-shirtbh- T-shirtbh brukar för det mesta bestå av en kupa som inte har några sömmar (nu pratar jag om ovadderad t-shirtbh). De brukar ha formpressade kupor och är oftast en minimizer. De ger dig en rund form och gör att brösten ser upp till en kupa mindre ut.

Vadderad bh- Det finns de vadderade bhar som har ”inbyggda” sömmar som hjälper dig att lyfta bysten. Eftersom en vadderad bh är lite ”hårdare” i materialet ger den dig ett bra stöd och snygg form. Det finns dessutom endel vadderade bhar som har en extra sidsupport just för att du ska få ett bättre lyft.

Treparts-bh- En trepartsbh  består som du hör på namnet av tre delar. Det finns en söm på sidan som hjälper till att lyfta brösten inåt/framåt från sidan och en söm som lyfter ”underifrån”. En trepartsbh fungerar på alla typer av bröst men är exemplarisk om du har en lite tyngre byst. Du får en slankare siluett i denna modell och bysten ser lite nättare ut. Vår storfavorit när det kommer till trepartsbh är utan tvekan Primadonna Madison

Summering

En vadderad och en ovadderad bh ger bra stöd båda två. Det man ska fokusera på är vilket som passar just din byst. Sedan är det såklart lite av en smaksak beroende på vilken form man vill ha på brösten och vad man trivs i. 

BH Unicorn

(Svar: ovadderad)