Så väljer du rätt sport-bh!

Guider
Många tror att den viktigaste attiraljen vid träning är skorna och många glömmer faktiskt bort att investera i en bra sport-bh som ger stöd för brösten vid rörelse. Behån är trots allt det som gör att du kan utöva din träning på bästa sätt utan problem.

Vikten i att bära en bra sport-bh

När vi utför en aktivitet så rör sig brösten mycket, varje stöt sliter på vävnaderna vilket gör att huden töjs ut. Därför är det viktigt att bära en bh som minskar just bröstens rörelse. Men det är inte alltid enkelt att välja, många går mer på utseende än på funktion, vilket såklart är helt fel. Dessutom har sport-bh modellerna blivit mer visuellt tilltalande, vilket ger oss det bästa av två världar.

Förbättra din prestation under träningspasset 

Utan tillräckligt med stöd för brösten så kommer kroppen att förflytta vikten på överkroppen för att väga upp för bröstens rörelse. Detta gör dig både långsammare och mindre effektiv under din träning, vilket vi såklart vill undvika.

Oavsett om de är små eller stora

Många kvinnor med mindre byst tror att de inte behöver något speciellt stöd för sina bröst under träning. En vanlig bh räcker inte till för att bära upp och supporta tillräckligt bra. Oavsett storlek bör du använda en bh som är speciellt utformad för den slags aktivitet du utövar. Även mindre bröst rör sig under ett träningspass, och då räcker inte en vanlig bh till.

Prova med eftertanke

När du provar din sport-bh ska du tänka på att hoppa och röra dig lite extra, för att kontrollera att storleken och modellen passar just dig. Lyft upp armarna i luften, det är viktigt att din sport-bh stannar på sin plats under hela rörelsen och sitter precis lika bra när du tagit ner armarna igen. Eftersom en sport-bh är ett funktionsplagg så ska den sitta mycket tajtare än vad en vanlig bh gör, men den ska alltid kännas bekväm.

Om det är något du ska investera i så är det alltså en bra sport-bh. Ju snabbare rörelser du gör, desto mer stöd behöver du. Gör rätt val, så att du istället kan lägga allt fokus på din träning.

Maxmode sport-bh

1. Air Control, Anita  2. Incredible, Swegmark  3. Tolerance, Swegmark  4. Movement, Swegmark