När ska man byta ut en bh?

Guider , Okategoriserade
Att veta när det är dags att byta ut en bh är inte alltid lätt. För kroppen är det viktigt med en bh som ger dig bra stöd och sitter bekvämt. Vi har samlat små tecken för dig att tänka på så du vet när din bh börjar sjunga på sista versen!
1. Smärta i rygg och axlar

Ett första tecken på att det är dags att byta bh är man kan få ont i rygg och axlar. Detta beror på att din bh inte fyller samma stödfunktion under bysten som när den är ny. Istället så är det axlarna som blir överbelastade. När du kommer till ett läge där du får ont av din bh så är det dags för en ny och det kan vara värt att kolla på bh:ar som ger dig det extra stödet.

2. Bh:n släpper sin ursprungliga form

Det som händer när din bh börjar släppa sin form är att den inte ger dig det stödet som den gjorde från början. Detta märker du genom att den inte sitter lika bra runt bröstkorgen längre, du börjar knäppa bh:n i hakarna längst in och det kan börja skava samt sitta obekvämt på huden. Får du dessutom plats med tre fingrar eller mer mellan huden och tyget så sitter din bh för löst. Samtidigt släpper kupan sin form och det är blir mer märkbart under dina kläder att konturen av bh-kupan buktar ut. Använder du din bh flitigt tar det ungefär 6-8 månader innan den börjar tappa sin form. Ett tips är att använda sig av en t-shirt bh som är perfekt under tightare plagg.

3. Kroppen förändras

Man får inte heller glömma att kroppen förändras och det kan också innebära att man behöver en ny bh som sitter bekvämt för dig. Det ska inte skava eller sitta obekvämt och det finns en modell och passform för alla. Det är viktigt att du känner dig komfortabel.