Tvättråd – Så tvättar du dina underkläder

Guider
Underkläder är de plagg som vi använder allra mest, ändå får vi ofta frågan kring hur man egentligen tar hand sin bh och trosa på bästa sätt. Hur ska man tvätta sina underkläder för att de ska hålla så länge som möjligt? För det är ju så, desto bättre vi tar hand om dem, desto längre håller de.

Det största misstaget många gör är att tvätta sina underkläder i allt för hög värme, allt för ofta, vilket både sliter på passformen och färgen. Här hittar du tvätt och skötselråd för dina underkläder.

Tvättråd

Handtvätt eller tvättmaskin?

Vi rekommenderar ALLTID handtvätt på underkläder då det är skonsammast för bhn och ger den en längre livslängd. Väljer du att tvätta dina underkläder i tvättmaskin så ska man alltid kontrollera och följa anvisningarna på tvättsymbolerna som finns på lappen på underkläderna. Kom ihåg att aldrig tvätta din BH i högre än 40 grader.

Tvätta för hand

Det allra bästa sättet att tvätta sina underkläder på är genom att fylla en ett handfat eller hink med ljummet vatten, ej över 35 grader. Blanda sedan upp vattnet med ett milt flytande tvättmedel och lägg sedan ned din BH och trosa. Låt de sedan ligga i vattenblandningen en stund och gnugga lite försiktigt på omkretsbandet. Töm sedan på vatten och skölj ur underkläderna i nytt rent vatten tills vattenblandningen helt är borta. Krama sedan ut plagget utan att vrida och låt dem sedan lufttorka. 

Maskintvätt: välj rätt program 

OM du nu mot förmodan skulle tvätta dina underkläder i en tvättmaskin, välj då ett kort program så som fin- eller handtvättsprogram. Helst inte över 30 grader. Alla underkläder, oavsett färg, ska alltid tvättas i kulörtvättmedel. Eftersom alla vita BH:ar är färgade vita så kommer du att bleka färgen och göra BHn grådassig om du använder vittvätt eller tvättborttagning med blekmedel i. Kom även ihåg att ALDRIG använda sköljmedel när du tvättar din BH och trosa. 

Använd tvättpåse

OM du väljer att tvätta dina underkläder i tvättmaskin så är det viktigt att man använder en tvättpåse för att skydda både BHn, maskinen och andra plagg. Lägg din BH och trosa i en tvättpåse. se bara till att inte lägga i för mycket underkläder på en gång, att inte fylla maskinen mer än till hälften brukar vara en bra riktlinje att gå utefter. Anledningen till detta är för att vi vill undvika ett högt tryck på BHn när den kommer underst. Glöm inte heller bort att vrida trosorna ut o in och att kontrollera så att din BH är knäppt.

Torka

Efter tvätten ska du låta underkläderna lufttorka genom att hänga upp dom. Torktumla aldrig dina underkläder, de kan då missformas och krympa, vilket vi naturligtvis inte vill skall hända.

Bh Fusion

Följer du dessa råd så kommer dina underkläder att hålla sig fina längre.