Vad händer om min bh sitter fel?

Okategoriserade
”Vad händer om min bh är för liten?” är en fråga som allt för få faktiskt ställer. Att gå omkring med fel storlek kan faktiskt skada brösten mer än du tror. Det spelar ingen roll om du har stor eller liten byst, att ha rätt storlek på bh är lika viktig ändå. Har du en kupa som är för liten, så ligger bygeln och trycker på bröstkörtlarna vilket i sin tur leder till att bröstet blir ömt och det kan bildas knölar i bröstet. Har du en bh som är för stor i omkretsen hamnar all tyngd på axlarna och du kommer att få ont i axlar och nacke.

Dessutom kommer bandet runt bröstkorgen att åka upp och även kuporna kommer att åka upp och sätta sig på brösten istället för att sitta under och lyfta upp dem.

Har du däremot en bh i rätt storlek så hamnar bygeln bakom bröstet och fångar upp det. Bandet runt bröstkorgen stöttar och håller upp bysten så att den inte hänger. Brösten blir inte ömma och det bildas inga knölar. 

Att välja rätt bh-storlek är inte det lättaste, men ack så viktigt! Har du problem med rygg och axlar är det speciellt viktigt att ha en bh som sitter rätt.  Enligt en studie som har gjorts av det brittiska kiropraktorförbundet kan fel bh-storlek faktiskt leda till andningsvårigheter, ryggsmärtor, smärta i axlarna och dålig hållning. Har du en bh i rätt storlek kommer den att hjälpa dig att avlasta axlar och rygg. När omkretsen är lagom håller bh:n upp bysten istället för att all vikt läggs på axlarna. 

Vi på Maxmode får faktiskt en hel del kunder som kommer ner till oss och säger att de har blivit rekommenderade av läkare att gå till oss och prova ut en ordentlig bh. Detta kan vara kunder som redan har problem med axlar eller nacke och behöver extra hjälp för att inte förvärra situationen.

Så nästa gång du ska köpa bh.. Se till att få en som sitter rätt!