Amningsbh eller gravidbh- vad är vad?

Guider
Många som väntar barn kommer in till oss och vill prova ut en amningbh. Amningsbh är ju det generella uttrycket för en bh man har under och efter graviditeten. Det man inte tänker på är att om man vill prova ut en bh man ska ha under graviditeten är det ju egentligen en gravidbh man ska ha. Jaha tänker ni nu det va ju ganska uppenbart. Men vad är egentligen skillnaden?

Gravidbh

En gravidbh är en bh som du ska kunna ha genom graviditeten. Hur länge man kan ha en gravidbh beror helt på hur mycket kroppen ändrar sig och när under graviditeten som man provar ut bhn. Du ska alltså kunna växa i en gravidbh. En gravidbh kan egentligan vara vilken bh som helst.

Ett tips kan dock vara att välja en bh som är mjuk och följsam. Exempelvis kan en ovadderad bh som inte har några sömmar i kanterna vara en bra gravidbh. Jacquline Lace är ett bra bh som inte har några hårda kanter och som är mjuk och följsam. Vill man hellre ha en bh som är vadderad är det bra att välja en bh som är mjuk i vadderingen. Bhar gjorda i spacermousse eller tempurmaterial är mer följsamma och formar sig efter bysten. Våran mest populära bh Rebecca säljer vi både som gravidbh och som vanlig vardagsbh.

Om man ska prova ut en gravidbh under graviditeten när ska man då införskaffa sig en amningsbh? Jo amningbhn bör provas ut några veckor innan förlossningen eller efter förlossningen. Detta beror på att det är de sista veckorna innan bebisen kommer som brösten ändrar sig som mest. Mjölken rinner ju till under denna perioden. 

Amningsbh

Amningsbhn är den bh du använder när bebisen har anlänt. En amningsbh har en ”lucka” du kan fälla ned. Detta underlättar ju såklart amningen otroligt mycket. Det kommer hela tiden nya konstruktioner på hur denna ”lucka” ska öppnas. Det ska vara så enkelt som möjligt för dig att med en hand få upp luckan. Många är rädda för att ha en amningsbh med bygel. Men du kan ha en amningsbh med bygel lika väl som att du har en bygelbh annars. Fördelen med en amningsbh med bygel är att bygeln ger dig ett bättre lyft och under dagen vill man ju såklart gärna känna sig lite fin. Dock brukar vi rekommendera att man har en bh utan bygel och sover i.