Amningsbh med eller utan bygel?

Guider

Många har säkert hört att man inte ska använda en bh med bygel när man ammar. Endel säger att det inte är bra för brösten och att man kan få mjölkstockning osv. Men egentligen fungerar det lika bra med en amnings-bh med bygel som en utan. Skillnaden är att du får ett bättre lyft i en bh med bygel än en bh utan bygel. 

Det som är viktigt att tänka på om man ska använda en amnings-bh med bygel är att man får rätt storlek. Det vill säga att man får bak bygeln bakom bröstet så att den inte ligger och klämmer på mjölkörtlarna. Dessutom måste man ha i åtanke att brösten ändrar storlek beroende på om man är ny ammad eller inte. Det allra bästa är att prova ut när man har cirka någon timma kvar tills man ska amma, anledningen till detta är att då är brösten fyllda med mjölk. 

Om du provar ut en bh innan förlossning så tänk på att du ska kunna få in en hand mellan bröstet och kupan för att kunna få plats med inlägg och dessutom är det så att när mjölken har runnit till så blir man för det mesta ungefär en storlek större.

En nackdel med bygel försedd amningsbh är att du inte kan sova med den. Då är det bättre med en bh utan bygel. Det kan därför vara bra att köpa två stycken, en med bygel och en utan. Den med bygel kan man använda på dagen när man vill känna sig lite mer uppklädd och snygg.  Sen när det är dags att sova så använder man den utan bygel.

Dock har man kommit så långt i utvecklingen byglarna är mycket mjuka och flexibla. Ofta mjukare än byglarna i en vanlig bh. Vilket både underlättar amningen och gör processen mer bekväm.

En annan sak som är viktig att tänka på är att man har en Bh som är lätt att öppna med en enhandsfattning, det underlättar ju såklart amningen. Även detta har utvecklats otroligt mycket och det finns flera olika konstruktioner som ska underlätta fir dig vid amning.

Klicka in för att se vårt amningsbh sortiment 

All lycka till alla nyblivna och blivande mammor där ute

amningsbh