Baddräkt eller tankini?

Guider
Tiden springer iväg och snart är sommaren här! När solen lyser och värmen smyger sig på är det kanske dags med lite nya badkläder. Hur väl förberedd man än tycker att man är så är man aldrig riktigt redo för att visa sig på stranden. Oberoende på hur man ser ut i kroppen så är det inte alla som gillar att visa upp sig. 

De som vill känna sig lite mer klädda på stranden väljer ofta att gå i baddräkt. En baddräkt är både bekväm och man slipper visa upp magen. De flesta baddräkter håller dessutom in magen litegrann och är perfekta att ha även på badhus. Men något som har blivit allt vanligare är tankini eller badlinne som det brukar kallas. Ett badlinne ser ut som ett linne men det är gjort i ”baddräktstyg”. Precis som med baddräkt så kan en tankini ha olika ringningar. Vilken ringning som är bäst för just dig beror mest på smak och tycke. Badlinnen brukar ofta ha tunt vadderade kupor som formar bysten utan att göra att de ser större ut. Kuporna i en tankini är flexibla för att passa alla storlekar och typer av byst.

Fördel med tankini

Den största fördelen med tankini är att man slipper sitta i blöta bikinitrosor. Eftersom ett badlinne är tvådelat kan du lätt byta trosor när du har badat. Dessutom kan man ju matcha med vilka trosor man vill till! För det mesta är det ju faktiskt när man går omkring på stranden som man vill skyla magen och våra små söta kärlekshandtag som gärna lägger sig över troskanten. Men man vill ju såklart ändå bli brun. Även här är det perfekt att använda en tankini eftersom du kan rulla upp den när du lagt dig ned så att du får sol på magen. En annan stor fördel med ett badlinne är att den ju faktiskt är multifunktionell. Släng på dig ett par shorts eller jeans och du är redo att gå ut och äta på kvällen. 

Fördel med baddräkt

Fördel med baddräkt är ju att det faktiskt bara är ett plagg. Man behöver inte tänka på att man ska ha med sig både trosa och överdel.
En annan stor fördel med baddräkt är att det finns ett stort utbud av klorresistensa baddräkter. Dessa är ju perfekta att ha i badhus när man simmar eller har vattengympa.