Modellguide – sportbh

Guider
Sportbh:n ska ge dig förutsättningarna att fokusera och prestera på ditt träningspass. Av många kvinnor anses sportbh:n vara det viktigaste plagget i sin träningsgarderob. Den ska sitta bekvämt och låta dig röra dig fritt och ge ett bra stöd. Beroende på vilken träningsform du ska utföra finns det olika sportbh:ar med olika funktioner.

Beroende på om du ska utföra låg, medel eller högintensiv träning bör du kolla på vilken BH som är bäst anpassad efter träningsformen. En enklare sportbh i bomull eller kashmir fungerar bättre till yoga, lugna promenader eller pilates. Då är det bekvämt att inte ha en BH som är för hård och istället bara ger dig maximal komfort. Har du en större byst rekommenderar vi dig att använda en high support-BH oavsett vilken träningsform du kör.

Under ett medelintensiv pass ska en sportbh ge komfort men också mer support. Din träningsform kan ex vara styrketräning, skidåkning, powerwalks eller dans. Materialet är oftast polyester och elastan eller spandex. Det är viktigt att denna BH håller bysten på plats och sitter åt ordentligt.

När du ska träna ett högintensivt pass så som löpning, CrossFit eller tex ridning behöver du en BH med hög support. Den ska sitta tight och ha ordentliga reglerbara och breda axelband. Under ett löpsteg rör sig medelstora bröst ca 9 centimeter per löpsteg och det säger rätt mycket av vikten att ha en sportbh med bra stöd!

Det är bra att ha ett par stycken sportbh:ar att byta mellan. Beroende på hur många gånger i veckan som du tränar är det olika hur många BH:ar som rekommenderas. Men det man kan tänka är att om du tränar 2-3 gånger i veckan är det bra att ha samma antal BH:ar i garderoben. Precis som med dina vardagliga BH:ar töjs tyget ut efter en tids användning. Eftersom du rör dig mycket när du tränar och bysten belastat betydligt mer är det viktigt att byta när elasticiteten är borta.

Vi har ett brett utbud av sportbh:ar för dig att välja mellan. Du kan se mer HÄR