Rätt bh-storlek? Din guide till rätt bh

Guider

Att hitta rätt bh är inte alltid så lätt och många tänker inte på att kroppens byst ändras med tiden. Trots att behån pryder nästan varje kvinnas kropp, går ändå allt för många omkring med fel storlek utan att själva veta om det. Men hur vet man egentligen att sin bh sitter fel? När du provar din bh nästa gång kan du fundera över hur den egentligen sitter.

bh chantelle vit fram

Raka ryggband.

Ryggbandet ska sitta i en rak linje över ryggen och skall ge stöd för brösten. Men det ska samtidigt inte sitta för hårt, skär banden in i kroppen så är den förmodligen för liten. När man har den perfekta omkretsen skall ungefär fyra fingrar få plats mellan kroppen och bandet. Åker bh-bandet för högt upp på ryggen är bh:n antagligen för stor och du behöver en bh med mindre storlek i omkrets.

Lagom hårda axelband.

Axelbanden ska inte sitta för hårt och skära in i ryggen, men samtidigt ska de inte heller sitta för löst så att de glider ner. Är din bh för stor så ger bh bandet runt ryggen inte rätt stöd, vilket betyder att axelbanden måste göra allt jobb. Ett bra sätt att veta om din bh passar är genom att dra ner axelbanden och se om bh:n fortfarande sitter på sin plats.

bh chantelle vit framRätt kupstorlek.

Brösten ska få plats i kuporna samt att kuporna ska smidas runt brösten utan att de sticker upp. Kommer brösten upp ovanför kuporna, kontrollera att bh-bandet sitter bra runt ryggen, om det gör det så är kuporna för små och då behöver du gå upp en kupstorlek. Om kuporna istället står ut från brösten så är kuporna istället för stora, prova då en storlek mindre. 

Allt för många gör misstaget av att gå upp till en för stor storlek så att behån sitter allt för löst mot kroppen. När stödet runt bröstkorgen försvinner hamnar tyngden istället på axlarna, vilket kan medföra problem med axlar och nacke.

Känns det fortfarande svårt att veta om du har rätt storlek på din bh? Kom in till någon av våra butiker i Skövde eller Lidköping så hjälper vi dig att hitta rätt bh utefter just din alldeles unika passform. ❤️