Shapingprodukter – Hur, Var, Varför?

Guider

Vad är en shapingprodukt?

En shapingprodukt är ett plagg som hjälper dig att hålla in överflödig hud och forma kroppen. Det finns olika typer av produkter som hjälper till att forma kroppen beroende på vad du ska ha på dig för kläder. Ska du till exempel ha en klänning så finns det underklänningar som hjälper till att hålla in magen samt forma höfter och rumpan. 

När och varför ska man använda shapingprodukter?

Ja när ska man använda en shapingprodukt då? När man till exempel ska ha på sig en figurnära klänning kan det ibland behövas lite hjälp att släta ut kärlekshandtagen som gärna lägger sig över troskanten. Då fungerar det alldeles utmärkt att använda sig av en shapingkläning, body eller varför inte en shapingbyxa. En shapingprodukt gör inte bara att du ser slankare ut i kroppen. Den hjälper dessutom till att hålla lös hud på plats, gör att du ser fastare ut och tack vare att du blir ”slätare” i kroppen så sitter kläder mycket snyggare över. Men man kan egentligen ha på sig en shapingprodukt både till vardags och fest. Det spelar egentligen ingen roll om man är smal eller kurvig. En shapingtrosa eller någon annan shapingprodukt gör att alla kläder sitter snyggare. 

Tips:

  • Ska du köpa din första shapingprodukt så köp något som man kan ha både under byxor, kjol och klänning. En shapingbyxa eller body fungerar ju att ha under allt. 
  • Om du lätt får skav på låren när det är varmt ute, välj en shapingbyxa med ben på. Då slipper du ha flera olika plagg som har olika funktioner uten får allt i ett. 
  • Fantasie har kommit ut med en ny body som är baserad på en av deras storsäljande bhar Jacquline Lace. Denna body har en inbygd bh och hjälper dig att forma kroppen. 
  • Det är viktigt att se till att man har på sig bra trosor under shapingen. Har du ett par trosor som sitter alldeles för hårt och skär in i höften förlorar shapingen sitt syfte. 
  • En shapingprodukt måste såklart sitta åt. Har du till exempel en shapingbyxa som är för stor kommer den inte att hålla åt ordentligt och även här förlorar produkten sitt syfte.