Sportbh- hur viktigt är det?

Guider
Stor del av den svenska befolkningen ägnar sig åt någon form av träning. Majoriteten kvinnorna som tränar köper ofta sporttoppar i sportaffärerna och tänker att det är tillräckligt. Men är det verkligen det? Har du någon gång funderat över hur viktigt det egentligen är att du har en sportbh som sitter rätt? Det spelar ingen roll vilken storlek du har på brösten för de är alla uppbyggda på samma sätt. När vi rör på oss rör sig ju såklart även brösten. Men visste du att beroende på vad du gör, om du joggar, gymmar eller dansar så rör sig brösten på olika sätt. Då är det extremt viktigt att du har en sportbh som fångar upp dessa rörelser för att brösten inte ska ta skada.

Vad sker vid rörelse?

Vad är det egentligen som händer med brösten ? Jo när vi t.ex hoppar, joggar eller gör andra rörelser så drar det i ligamenten i brösten. Om du då inte har en bh som hjälper till att ta upp dessa stötar så tänjer du ut och förstör ligamenten i brösten. Även huden blir med tiden slappare av dessa stötar, tänk dig ett gummiband som du drar i. Spänsten försvinner efter ett tag och detsamma händer med huden.  Ja det är precis som det låter att detta resulterar i att brösten blir hängigare och slappare. 

Välj rätt träningsplagg 

Det är alltså extremt viktigt att du har en ordentlig bh när du tränar. Tar du en träningstopp som går i S-XL får du inte det stöd dina bröst behöver. Du måste ha en riktig träningsbh som går efter bh-storlekar. När du väljer sportbh är det ännu viktigare att du väljer en som sitter riktigt tight runt bröstkorgen och att du läser vilken träningsform bhn är avsedd för. Oftast är de gjorda för olika sporter eller aktiviteter.

Det finns självklart även de sportbhar som är så kallade “multi sportbh” vilket innebär att du kan ha den oavsett om du tex gymmar, promenerar, springer eller rider. Kontakta oss gärna för att få bäst hjälp med vad just du ska ha.